REGIO. Hulpverleningszone Waasland heeft zondag en vannacht de handen vol gehad met de gevolgen van de storm Ciara. Gisteravond om 18.45 uur was het aantal oproepen al opgelopen tot meer dan 160 en toen moest het zwaartepunt van de storm nog komen. Terwijl de oproepen bleven binnen komen, deed de brandweer de uiterste best om snel langs te komen. Daarbij werd voorrang gegeven aan de meest dringende oproepen zoals bomen op de openbare weg of stormschade die een gevaar vormt voor de publieke veiligheid. 

In Sint-Gillis-Waas is in de Stationsstraat een zijgevel naar beneden gekomen, waardoor de straat werd afgesloten. Verschillende auto’s werden beschadigd maar er vielen geen gewonden. Ook de Klooster- en Polderstraat in Sint-Gillis-Waas werden afgesloten. In beide straten werd een verlichtingspaal beschadigd.  In zowat de hele regio kwamen meldingen binnen over weggewaaide dakpannen, overgewaaide bomen en wateroverlast. Dat was onder meer het geval in Kruibeke waar verschillende straten onder water kwamen te staan. Ook in een aantal huizen kwam water binnen. In Waasmunster werd een vrouw zwaar gewond nadat een boom op haar auto viel. In Temse waaide op de Krijgsbaan een bushokje tot in een voortuin. 

Er is ook goed nieuws: ondanks het stormweer verwacht de Waterbus maandag volgens de normale dienstverlening uit te varen. Wel zal de halte Kruibeke gesloten zijn. Wie de Waterbus wil gebruiken, raadpleegt best de website of de app. 

Stormschade melden kan nog steeds via het webloket op hvzwaasland.be of via het nummer 1722. Gebruik het nummer 112 enkel wanneer er een ambulance of de brandweer nodig is omdat mogelijk iemands leven in gevaar is. (mb)