BEVEREN. De politie Waasland-Noord nam donderdagavond opnieuw deel aan de grote controleactie ‘Goliath’ in Oost-Vlaanderen. Daarbij besteedden de agenten extra aandacht aan diefstal uit wagens. Dat gebeurde tijdens patrouilles op verschillende belangrijke verbindingswegen. Op verschillende parkings in onze politiezone keken de agenten na of de geparkeerde wagens slotvast waren. In totaal werden 200 voertuigen gecontroleerd. Een voertuig werd niet-slotvast achtergelaten.  

Er werd er ook een controlepost opgericht. Zestien voertuiten werden grondig gecontroleerd. Eén persoon schond de voorwaarden van zijn voorlopig rijbewijs. Eén persoon was in het bezit van verdovende middelen. 

De grootschalige actie ‘Goliath’ is in de eerste plaats gericht op de bestrijding van misdrijven tegen eigendommen; meer specifiek woninginbraken, homejackings, metaaldiefstallen, voertuigdiefstallen, ramkraken, diefstal van werkmateriaal ed., en in de tweede plaats naar (verkeers)criminaliteit in het algemeen. (mb)