Bestuurder rijdt tegen container

In de Stokthoekstraat in Temse reed een bestuurder frontaal tegen een container. De 24-jarige bestuurder werd niet gewond maar legde wel een positieve ademtest af. Hij had 1,17 pro mille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden. De wagen werd getakeld. 

40 bestuurders negeren éénrichtingsverkeer, 1 bestuurder geïntoxiceerd

Afgelopen weekend werden er verschillende controles uitgevoerd aan de werken in de Hoogkamerstraat, ter hoogte van nummer 307. Tot 28 mei worden daar werken uitgevoerd aan de nutsvoorzieningen. Tijdens deze werken geldt er éénrichtingsverkeer in de werfzone. Voor bussen van De Lijn geldt een uitzondering. Veertig autobestuurders werden beboet voor het negeren van het éénrichtingsverkeer.  Een bestuurder bleek geïntoxiceerd. Hij had 0,96 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

snelheidscontroles

In de periode van 18 tot 25 mei werd aan de Scheldebrug aan de N16 de snelheid van 97 497 voertuigen gecontroleerd. 101 Voertuigen reden er sneller dan de toegelaten 50 km per uur. Aan de N41 richting E17 werd de snelheid van 83 705 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 81 sneller dan de toegelaten 70 km per uur. Acht onfortuinlijke bestuurders negeerden het rode stoplicht. (mb)