BEVEREN.  Zaterdag 26 mei opent in de Bralstraat in Verrebroek coöperatief boslandbouwbedrijf Pomona haar boerderij.  Het gaat om het eerste coöperatief boslandbouwbedrijf in Vlaanderen. Daarmee trapt Pamona in Verrebroek de Week van de Korte Keten op gang.  Bij een korte keten kopen klanten hun voedingproducten rechtstreeks bij de landbouwer, dus zonder groothandel of winkel. Dat is volgens Pamona de manier voor landbouwers om een eerlijke prijs voor hun producten te krijgen. 

Vanaf 11 uur leidt François Ongenaert, de eigenaar van de boerderij en één van de stichtende leden van Pomona cvba bezoekers rond op z’n boerderij. Bezoekers komen er ook meer te weten over boslandbouw. "Deze vorm van herstellende landbouw stelt gewasopbrengst, inkomstenstroom en biodiversiteit verhogen voorop. Het zorgt voor ecosystemen die ons basisvoedsel leveren én tegelijkertijd de natuurlijke balans tussen grond en omgeving herstellen.", aldus Ongenaert. 

Vanaf juni 2018 levert de boerderij, verspreid over de verschillende seizoenen, meer dan 70 verschillende groentesoorten. Daar kunnen later nog fruit, noten, brood, eieren, zuivel en vlees bij komen. (mb)