TEMSE. Afgelopen weekend zijn de prijzen van de zomerzoektocht ‘Het Heilig Land in Temse’ uitgereikt. De zoektocht bestond uit twee wedstrijden:  een fotozoektocht en een vragenronde van dertig vragen die  in volgorde van het parkoers waren opgesteld. In totaal was het parcours 46 kilometer lang, precies twee keer de afstand van de traditionele Wegom. Dit is een eeuwenoude bedevaart die driemaal per jaar de acht kapelletjes ter ere van Sint-Amelberga op de voormalige gemeentegrens van Temse aan doet. 

Zo’n 67 deelnemers wisten het volledige parcours af te leggen en onderweg alle vragen te beantwoorden en foto’s te herkennen. De fotozoektocht was goed voor 17 winnaars, de vragenronde telde 3 winnaars. Het grootste deel van de deelnemers was afkomstig uit Tielrode en Sint-Niklaas. Ook Beveren, Elversele en Lokeren waren goed vertegenwoordigd. 

winnaars

De fotozoektocht werd feilloos afgelegd door Erna Cole, Johan De Beelde, Luc Robbrecht, Marina Van Royen (allen uit Sint-Niklaas), Jean-Paul De Bontridder en Leona De Smet uit Temse, Gunter De Roeck en Hilde Huyghe  uit Steendorp, Christianne De Wachter en Dirk Franck  uit Baasrode, Rene D'Hollander en Myriam Vercauteren uit Elversele, Patrick Spildooren en Christ’l Van de Wouwer uit Bazel, Francois Van Biesen en Lutgard Van der borght uit Opwijk en Ilse Van den Bosch uit Tielrode. 

De vragenronde werd door drie mensen foutloos beantwoord: Toon De Borger en Magda Verdonck uit Lokeren en  Christianne De Wachter. Zij ontvingen een  mooi pakket streekproducten van Temse uit handen van schepen Lieve Truyman. Zes mensen benaderden  met slechts een foutje de volmaaktheid:  Marc De Bock en Matt Verbeke  uit Temse,  Rene D’Hollander uit Elversele, Dirk Franck uit Baasrode, Patrick Spildooren uit Sint-Niklaas en Nicole Van Boven uit Sint-Niklaas mochten zelf een pakketje met abdijbieren uitzoeken.

Naar goede traditie werden er door loting nog een aantal aanwezigen gelukkig gemaakt met een passende prijs. 

De zomerzoektocht ‘Het Heilig Land in Temse’ was een samenwerking tussen de gemeente Temse, Toerisme Temse en Milieuwerkgroep Ons Streven. (mb)