REGIO. Vorige week sloten de recyclageparken van MIWA, Ibogem en IDM de deuren op bevel van de Vlaamse regering. De wekelijkse afvalophalingen gaan wel nog door. Ibogem vraagt om niet meer afval mee te geven dan nodig.  Intercommunale IDM meldt ook dat de jaarlijkse Grote Lenteschoonmaak, waarbij vrijwilligers zwerfvuil opruimen, niet kan doorgaan. De asbestophaling aan huis kan voorlopig wel nog bij IDM. De voorraad asbestplatenzakken is voldoende maar de beschermingspakketten met mondmaskers en pakken zijn gedoneerd aan het zorgpersoneel en moet opnieuw aangevuld worden. 

Omdat de recyclageparken dicht zijn, blijven heel wat gezinnen met pamperafval zitten. Om daar iets aan te doen, organiseerd afvalintercommunale MIWA ophalingen aan huis voor de witte luierzakken. Dat zal gebeuren samen met de ophaling van de grijze containers.

Heel wat inwoners van de regio Lokeren staken de afvalophalers van IDM een hart onder de riem door warme boodschappen, tekeningen en affiches uit te hangen. Iets wat wordt gewaardeerd door de werknemers van IDM.  (mb)