STEKENE. In Stekene krijgen een aantal straten een nieuwe riolering en wegdek. Eind november  werden de Zeshoekstraat, de Wildernis en het Bergstraatje opnieuw opengesteld voor alle verkeer. De werken in de Hamerstraat duren nog even voort. In december zal de aannemer werken aan het gedeelte van de Hamerstraat tussen de Hazenhoekstraat en het kruispunt met Heikant. 

Vanaf januari 2020 is de Heikant, tussen Verkenstraat en Teerlingstraat, aan de beurt. Het wegdek wordt er vernieuwd en het kruispunt van Heikant met de Hamerstraat wordt volledig heringericht. Als alles volgens planning verloopt zullen die werken tegen april 2020 afgerond zijn. 

Ook in de Vennestraat komt een gescheiden rioleringsstelsel, waardoor het afvalwater van de Vennestraat in de toekomst naar de waterzuiveringsinstallatie in de Tragelstraat zal gaan. Tegelijk zullen ook de nutsleidingen en openbare verlichting vernieuwd worden. Het project zal 560.000 euro kosten, waarvan 217.500 euro wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Milieu Maatschappij. De werken zullen tot in maart 2020 duren. Tot dan is de Vennestraat afgesloten voor het doorgaand verkeer. (mb)