SINT-NIKLAAS. Medewerkers van Schoenen Torfs hebben zaterdag een bos met 1400 bomen aangeplant op een lapje grond achter de administratieve zetel aan het Industriepark West in Sint-Niklaas. Het bedrijf kreeg daarbij ondersteuning van Natuurpunt, dat deel uitmaakt van de ‘bosalliantie’. Streefdoel van die alliantie is om tegen 2024 zo’n 4000 hectare extra bos te realiseren. 

"Ons eigen Torfs Foertbos is echt een droom. We hadden met het bedrijf nog een lapje grond liggen, vlak achter onze administratieve zetel. We voorzien ook enkele rustpunten in het bos waar onze werknemers zullen kunnen ontspannen of een frisse neus halen. Eigenlijk is dit onbetaalbaar en we kregen er ook financiële ondersteuning voor vanuit de overheid. Geen reden om het niet te doen.", zegt CEO Wouter Torfs. 

Bedrijven die ook een eigen bos willen aanplanten, kunnen op de website bosteller.be terecht voor subsidies en praktische en logistieke steun. Ondersteunende subsidies kunnen oplopen tot €25.000 euro per hectare. (mb)