SINT-NIKLAAS.  Naar goede gewoonte pakt Sint-Niklaas uit met een reeks activiteiten rond Sinterklaas. Het Huis van de Sint in de Stationsstraat opent morgen, 12 november, de deuren. Het huis is te bezoeken tot 6 december.  Nog in Stationsstraat is de Winkel van de Sint weer van de partij. Sintfans vinden er, naast het unieke Sint- en Zwarte Pietbier, een heel gamma aan Sintproducten, zoals kaas, snoep, wijn, koekjes, jenever, speculaas, thee en natuurlijk chocolade.

Op zondagnamiddag 17 november komt Sinterklaas aan op de Grote Markt. Op het programma staat onder meer samenzang met de Sint van de echte Sinterklaasliedjes. Nieuw dit jaar is de Gekke Pietenloop, een spannende stratenloop van 1 kilometer voor kinderen van 6 tot 12 jaar met vertrek op de Grote Markt.

Dan is er nog enkele vaste waarden zoals de circusvoorstellingen van Sint in de Piste. Die zijn elk jaar goed voor 30.000 toeschouwers op twee weekends. Dit jaar is Sint in de Piste op post op 23, 24 en 30 november en 1 december. Een andere vaste waarde is ‘Wie zoekt die Sint’, een speelse Sinterklaaszoektocht door de stadskern voor jong en oud.

Het volledige programma is terug te vinden op stadvandesint.be. (mb)