SINT-NIKLAAS.  Nog tot 10 december kleuren verschillende plaatsen, kunstwerken en gebouwen in Sint-Niklaas oranje. Hiermee vragen het stadsbestuur, de politie, Zonta Club Waasland en  Soroptimist Land van Waas aandacht voor de wereldwijde campagne Orange the World, als strijd tegen fysisch, mentaal en seksueel geweld tegen vrouwen. De campagne startte op 25 november, de  Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen. De campage wil ook het telefoonnummer 1712 ruimer bekend te maken. Dat is de professionele hulplijn voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling. 

De lokale politie van Sint-Niklaas werkt al langer rond het thema en heeft 14 zedeninspecteurs opgeleid. Met de actie willen de organisatoren scholen, organisaties en verenigingen aanzetten om na te denken wat ze zelf kunnen doen om belangrijke signalen over geweld op te pikken en geweld te voorkomen.

De actie sluit af op donderdag 9 december met een gespreksavond in de trouwzaal van het Sint-Niklase stadhuis. Daar zullen verschillende aspecten van geweld belicht, van ervaringen tot hulpverlening, aan bod komen. De gespreksavond begint om 19.30 uur. Inschrijven kan via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)