SINT-NIKLAAS. Vandaag gaan de speeltuinen van enkele Oost-Vlaamse provinciale domeinen opnieuw open. Domeinen Puyenbroeck in Wachtebeke en De Ster in Sint-Niklaas openen een deel van hun speeltuin. Op andere plaatsen in de provincie zoals De Brielmeersen in Deinze, De Boerekreek in Sint-Laureins, De Gavers in Geraardsbergen en Het Leen in Eeklo gaan de speeltuinen volledig openen.

Om de veiligheid te garanderen zijn een aantal richtlijnen van toepassing. Zo mogen er maximum 20 kinderen per keer op de speeltuin, zijn de speeltuinen voorbehouden voor kinderen tot 12 jaar en begeleiders ouder dan 12 jaar moeten 1,5 meter afstand houden van elkaar of een mondmaster dragen. In De Ster te Sint-Niklaas mogen er slechts 2 kinderen tegelijk op een speeltuig en blijft de grote speeltuin gesloten. Spelen op de speelweide is niet toegelaten. Bij drukke momenten wordt aangeraden om het spelen te beperken tot 30 minuten of op een ander moment terug te komen. Ook de kinderboerderij op provinciaal De Ster gaat vandaag opnieuw open. Ook daar is afstand houden de boodschap. 

"Een lang weekend en mooi weer, het ideale moment om onze speeltuinen weer te openen en kinderen te verwelkomen.  Met de nodige richtlijnen natuurlijk. We rekenen ook op de ouders om zich aan deze richtlijnen te houden.", zegt gedeputeerde Annemie Charlier, bevoegd voor Recreatiedomeinen. (mb)