SINT-NIKLAAS. Het Romain De Vidtspark heeft er met Emi de eekhoorn een nieuwe attractie bij. Het Regionaal Landschap Schelde Durme zorgde voor het ontwerp. Het Duitse bedrijf Krambamboul, dat ook in wijkpark Witte Molen aan de slag is, toverde het jonge bos om tot een speelbos waar de eekhoorn de eyecatcher en het centraal thema vormt.

Doorheen het speelbos slingert een stevig pad dat middenin overgaat in een leuke vlonder. En er is de hoogste glijbaan van de stad. Aanplanten en inzaaien van extra groen gebeurt dit najaar. Het totaalproject kostte 175.000 euro. 

"Deze coole avontuurlijke speelplek vraagt om deze zomervakantie ontdekt te worden. Hou het veilig en mama's & papa's: bewaar voldoende afstand. Zo zorgen we ervoor dat corona jullie niet te pakken krijgt.", klinkt het.  Het team van 9100speelstad brengt met de hulp van illustratrice Emma Thyssen Emi de Eekhoorn verder tot leven op sociale media en tegen het einde van de zomer ook op knotsgekke infoborden met natuurweetjes kriskras doorheen het bos. (mb)