SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase musea SteM Zwijgershoek, het Mercatormuseum en de Salons heropenen morgen, dinsdag 19 mei, de deuren voor individuele bezoekers, gezinnen en kleine vriendengroepen. Voor scholen of groepen kan een museumbezoek nog niet. Ook het museumcafé in het Mercatormuseum blijft voorlopig dicht. Ook de interactieve toepassingen met aanraakschermen en hoofdtelefoons blijven nog op non actief staan. 

Elke bezoeker krijgt 2 uren de tijd om het museum te bezoeken via een verplicht te volgen parcours. Per blok van twee uren laat SteM Zwijgershoek 100 bezoekers toe, het Mercatormuseum 45 en de Salons 40. Wie een museum wil bezoeken, moet z’n bezoek vooraf reserveren via het reservatieformulier op museasintniklaas.be/reservatie-tijdens-de-coronamaatregelen, via een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 03 778 34 50. In de musea is elektronisch betalen de regel. Ook de MuseumPASS is welkom. 

Dispensers met desinfecterende handgel staan klaar en het poetspersoneel is aanwezig om het sanitair tijdens de bezoekuren te desinfecteren. (mb)