STEKENE. Vandaag kunnen inwoners van Stekene opnieuw naar de plaatselijke zaterdagmarkt. Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, zal die markt plaatsvinden in de Polenlaan. Het kerkplein wordt voorbehouden voor als parking voor marktkramers. De parkeerplaatsen in de Polenlaan aan de kant van de Nieuwstraat zijn voorbehouden voor mensen met een handicap.

Op de markt gelden een aantal maatregelen. Zo is de markt volledig afgesloten. Bezoekers moeten er binnen en buiten via twee bemande in- en uitgangen. Het maximum aantal bezoekers dat wordt toegelaten op de markt bedraagt één bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam. Marktkramers moeten verplicht een mondmasker dragen. Voor bezoekers van de markt is het sterk aangeraden.  Om 13 uur stopt de verkoop en worden bezoekers vriendelijk verzocht de markt te verlaten. De marktbus rijdt voorlopig nog niet.

"We doen er alles aan om de zaterdagmarkt voor zowel de marktkramers als de bezoekers op een veilige manier te laten doorgaan en volgen de maatregelen minutieus op. Zo zal bijvoorbeeld geen eten of drinken kunnen worden geconsumeerd op de markt", legt schepen Pieter De Witte uit. "Er worden dus geen etenswaren of dranken (proeverijen) aangeboden en ook zelfbediening is verboden." (mb)