SINT-GILLIS-WAAS. Als voorzitter van het intergemeentelijk project Land van Reynaert brengt de gemeente Sint-Gillis-Waas met een streetartproject het Reynaertepos letterlijk op straat. Op verschillende plaatsen in de gemeente zijn figuren uit het bekende verhaal de sluwe vos in het straatbeeld verschenen. 

Zo siert Hersinde De Wolf de gevel van Jeugdhuis Den Biel. Op verschillende elektriciteitskasten zijn de figuren Grimbeert De Das, koning Nobel, Canteclaer De Haan en Cuwaert De Haas terug te vinden. Opvallend is dat Reynaert zelf ontbreekt. De figuren zijn ontworpen en aangebracht door Ellen De Vos en Lut Vandebos, samen gekend onder de naam Klapross. In elke deelgemeente kan iedereen ook genieten van de pracht van enkele tijdelijke murals. Deze murals zijn samengesteld uit tekeningen van de leerlingen van D’Academie.

Alle locaties zijn verbonden via een fietslus. Deze is terug te vonden op sint-gillis-waas.be/ontdek-onze-prachtige-streetart-met-de-fiets of in het toeristisch infokantoor De Route. (mb)