SINT-NIKLAAS. Altijd al eens willen proberen of een elektrische fiets iets voor u is? Zaterdagnamiddag kan het op het Grote Markt van Sint-Niklaas. LM Oost-Vlaanderen stelt van 14 tot 17 uur een eigen lijn van elektrische fietsen voor. Daarbij zitten zelfs modellen die speciaal ontworpen zijn voor mensen die door mobiliteitsproblemen moeilijk kunnen fietsen.

Liberale Mutualiteit Oost-Vlaanderen heeft een eigen lijn elektrische fietsen en het publiek kan deze fietsen testen op zaterdag 25 maart op de Grote Markt te Sint-Niklaas. Showbizzduo Nicole en Hugo mocht als eerste de fietsen testen en fungeert nu als uithangsbord voor de fietsen. "Beweging is een van de belangrijkste aspecten die kan leiden tot een betere gezondheid", zegt Cathy De Waele, algemeen directeur van LM Oost-Vlaanderen. "Maar bewegen is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Velen houden er een zittende levensstijl op na waardoor de stap naar beweging vaak te groot is. Daarnaast ervaren veel mensen een drempel naar beweging door een verminderde mobiliteit. Daarom brengen we met L-MOVE, onze eigen elektrische fietsen."

Ook wie minder goed te been is, kan een fiets testen. "Naast een gewone elektrische stadsfiets hebben we ook een model met lage instap en een elektrische plooifiets, eveneens met lage instap", zegt Cathy De Waele. "Dankzij deze modellen kunnen ook personen die problemen hebben aan de knie of heup in beweging blijven. Zo genieten ze opnieuw zorgeloos van fietsen. Ook wanneer ze dat been net iets minder hoog kunnen heffen."

De testdag vindt plaats op zaterdag 25 maart van 14 tot 17 uur op de Grote Markt in Sint-Niklaas.  Deelname is gratis, vooraf inschrijven hoeft niet. (mb)

info: lmzorgshop.be