HAVEN.  MTD Maritime Services doopt in september haar nieuw ophaalschip Florian, vernoemd naar de zoon van zaakvoerder Jeroen Vermeij. Het schip wordt met een capaciteit van 1800 ton het grootste afvalophaalschip van de haven. 

De Florian wordt een groen schip. "Hij vaart nog op diesel, maar het is een schonere motor met een schonere uitstoot. In Nederland dingt hij mee naar de  Green award voor die motor.", aldus Vermeij. "De ruwbouw gebeurt in Roemenië. Niet om de loonkost te drukken, die is nauwelijks lager, maar de kennis en expertise voor cascobouw die ze daar hebben is gewoon toonaangevend. Ondertussen is hij al naar Nederland gesleept, waar ze hem op dit moment helemaal aan het afwerken zijn. Ze bouwen het schip helemaal op onze maat, ik heb alles zelf samengesteld en gekozen. Het wordt een schip, zoals er geen enkel ander bestaat."

Vermeij nodigt enkele geïnteresseerden uit om de doop in het Vijfde Havendok, aan de Scheldelaan 373, bij te wonen en mee te varen op de eerste vaart van het ecologische schip. De exacte datum is nog niet bekend want de bouw zit nog in de laatste fase.  Om kans te maken om mee te mogen varen, moet je deelnemen aan een ludieke wedstrijd: indien het om jouw schip zou gaan, welke naam zou het schip dan krijgen? Stuur je antwoord hier door. (mb)

info: havenhelden.be/activiteiten/meer-jobs/florian/