KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag deelgenomen aan de 22ste verkeersveilige nacht in Oost-Vlaanderen.  Op verschillende plaatsen werden alcoholcontroles gehouden. Ook werd een mobiele BOB-ploeg de baan opgestuurd. 

In totaal werden 110 ademtesten afgenomen. Daarbij werden 6 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.  Drie bestuurders legden een positieve ademtest af. Twee rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Eén vrouw had 1,84 promille alcohol in haar bloed, een andere bestuurder zelfs 2,44 promille. Drie bestuurders dienden hun rijbewijs af te geven voor 3 uren en kregen een onmiddellijke inning van 179 euro.

Bij controles op het rijden onder invloed van drugs en op drugsbezit, legde een man een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Vier mensen werden betrapt op het bezit van drugs. Eén persoon diende onmiddellijk 500 euro te betalen. Drie anderen personen betaalden elk 100 euro.

Verder schreef de politie boetes uit voor rijden zonder rijbewijs, voor het rijden zonder keuringsbewijs, het rijden zonder gordel en voor het rijden zonder geldige verzekering. (mb)