SINT-NIKLAAS.  De voorbije week heeft afvalintercommunale MIWA de nieuwe afvalkalender voor 2020 verdeeld. In de kalender voor volgend jaar zijn een aantal opmerkelijke veranderingen te zien in vergelijking met dit jaar. Zo zal de groene GFT-container zal in juli en augustus wekelijks geledigd worden. De grijze huisvuilcontainer daarentegen wordt voortaan het hele jaar door slechts om de twee weken geledigd.

Verder zullen een aantal ophaaldagen wijzigen. In Temse wordt huisvuil, PMD en GFT voortaan op donderdag ingezameld. In de deelgemeenten Steendorp, Velle, Elversele en Tielrode zal het huisvuil voortaan op woensdag worden ingezameld. Papier-karton wordt dan weer (maandelijks) op dinsdag ingezameld. In Sint-Gillis-Waas worden huisvuil, PMD en GFT voortaan op vrijdag ingezameld.

Wie nog geen kalender heeft ontvangen, kan er eentje ophalen in het gemeentehuis van z’n woonplaats of eentje aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De afvalkalender is ook online beschikbaar op miwa.be en de MIWA MY WASTE-app. (mb)