REGIO. Het KMI heeft code Oranje afgekondigd voor de storm Ciara. Het KMI verwacht morgen, zondag, rukwinden van 80 tot 110 km per uur met kans op (plaatselijke) schade.  In de nacht van zondag op maandag wakkert de wind nog verder aan met pieken tot 130 km per uur, mogelijk lokaal zelfs nog hogere pieken. Maandag zwakt de storm af maar blijft het wel hard waaien.  In de hele regio worden intussen maatregelen genomen.

In Stekene is het gemeentepark, de kloostertuin en het Steengelaag alvast tot maandag gesloten. In Kruibeke is het gecontroleerd overstromingsgebied sinds zaterdag preventief afgesloten. Mogelijk worden ook het kasteelpark Wissekerke en de Dreef in Bazel afgesloten. Ook in Temse zijn bossen en parken gesloten voor het publiek. Dat is ook het geval voor de ventweg langs de gewestweg N41 en de voetweg tussen de Godevaert Braemstraat en de Pontweg in Elversele.

In Beveren zullen de verschillende gemeentelijke parken zondag gesloten blijven. De voetbalwedstrijd tussen Waasland Beveren en KV Kortrijk, die gepland stond voor zondag, is uit voorzorg verplaatst naar woensdag 12 februari. 

Het stadspark en provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas zullen zondag gesloten zijn. (mb)