BEVEREN. De gemeente Beveren doet op zondag 18 oktober mee met de Dag van de Trage Weg. Elk jaar zet de gemeente de trage wagen in een andere deelgemeente in de kijker. Vorig jaar bereikten we een 250-tal bezoekers in de groene gordel rond Kallo. Nu is deelgemeente Haasdonk aan de beurt. Er werden drie verrassende tochten uitgestippeld langs plekjes die bij veel inwoners wellicht nog niet gekend zijn.

Zo is er de ‘botjeswandeling van 4 kilometer met een zestal opdrachten voor de kinderen. Deze wandeling loopt langs de natuurtuin,  de reuzenbijenkorf, het speelbos en door de hoogstamboomgaard van Hof ter Saksen. De tweede route is een 10 kilometer lange wandeling langsheen landelijke wandelpaden en het prachtige dorpscentrum van Haasdonk. En dan is er nog een stevige wandeling van 15 kilometer langsheen de oude militaire spoorweg, de Muizenholwegel met het verscholen ‘kapelleken Bankwegel’ of iets minder verscholen kapel van Amelberga en over de omwalling van het fort.

Alle wandelingen starten op de binnenkoer van het hoevegebouw van Hof ter Saksen. Gratis inschrijven voor de wandeling kan tussen 9 en 14 uur. Deelnemers krijgen een plannetje van de gekozen route en een trage wegenkaart van Beveren. Wandelschoenen zijn aangeraden want het grootste deel van het parcours gaat over onverharde wegen. Voor de gelegenheid wordt de Oude Baan verkeersvrij gemaakt. 

Corona

Bij het inschrijven is het dragen van een mondmasker verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. Verder gelden de gewone regels: hou anderhalve meter afstand en wandel met maximum vier mensen samen. 

Aangezien het aantal parkeerplaatsen aan Hof ter Saksen beperkt is, wordt gevraagd om zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar het inschrijvingspunt te komen. 

trage wegen in Beveren

De gemeente Beveren heeft alle trage wegen gebundeld in een overzichtelijke Trage Wegenkaart. Deze is gratis te verkrijgen in het Toeristisch infokantoor, Grote Markt 2 in Beveren of gratis te downloaden op beveren.be. (mb)