Corona COVID-19 infolijnen

Beveren: 03 750 15 15 (open: ma-vri: 8.30-17.00, zaterdagvoormiddag)
Kruibeke: 03 740 02 19
Moerbeke: 09 346 80 05
Sint-Gillis-Waas: 03 727 17 00, info@sint-gillis-waas.be
Sint-Niklaas: 03 760 92 71 (open: ma-vri: 9.00-12.00, 14.00-16.00), coronavirus@sint-niklaas.be
Stekene: stekene.be/corona
Temse: 03 710 13 75 (tijdens kantooruren), 03 771 05 87 (buiten kantooruren), corona@temse.be

Gratis algemeen infonummer: 0800 14 689
Algemene info: info-coronavirus.be, info-coronavirus@health.fgov.be

Huisartsenwachtpost (weekend): 03 361 03 61

REGIO.  Ruben Lamiroy uit Lokeren is een van de vijf finalisten in de 68ste editie van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ die op 5 oktober wordt georganiseerd. Lamiroy werkt als sous-chef in restaurant De Koolputten in Waasmunster. De andere finalisten zijn Stijn De Smet uit Zele,  Fabian Bail uit Zwalm, Diego De Baets uit Brugge en de Brusselse chef Christophe De Meur. 

De finalisten moeten tijdens de finale drie gerechten klaarmaken: als hoofdgerecht Mechelse koekoek en kalfszwezeriken en als dessert een warme appelbereiding. Drie weken voor de wedstrijd deelt Peter Goossens, provoost van de Keukenchefs, aan de vijf finalisten de opdracht voor het voorgerecht mee. Peter Goossens zal ook de technische jury samenstellen. 

De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is een organisatie van de Gastronomische Club Prosper Montagné, een vzw die zich inzet voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en wil het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem promoten. (mb)