LOKEREN. De jaarlijkse buitenspeeldag wordt ook in Lokeren vervangen door de ‘Week van het buitenspelen’.  De Buitenspeeldag stond gepland voor woensdag maar door de coronacrisis mag er geen groot publiek evenement georganiseerd worden. Als alternatief organiseert de dienst Sport en Jeugd van maandag 19 april tot en met zondag 25 april kleinere evenementen op meer dan 40 speelterreinen in Lokeren. 

Het doel is om zoveel mogelijk speelterreinen te bezoeken, ter plaatse in te checken en leuke opdrachten uit te voeren. Wie deelneemt, maakt kans op een mooie prijs. Alle speelterreinen zijn terug te vinden via het Lokerse online stadsplan op lokeren.be/stadsplan.

De stad roept jongeren massaal op om tv’s, pc’s, smartphones, tablet en andere online toestellen uit te schakelen en te spelen. 

De jaarlijkse Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse Overheid en alle Vlaamse kinder- en jeugdzenders. De televisiezenders tonen die dag een zwart scherm om kinderen aan te zetten tot buitenspelen. (mb)