SINT-NIKLAAS. De Oxfamwereldwinkels van Sint-Niklaas en Belsele organiseren hun jaarlijkse kerstmarkt op 7, 8 en 9 december op de Grote Markt van Sint-Niklaas. De verschillende chalets van  de vorige edities maken dit jaar plaats voor een grote tent waar een groot aanbod van fairtradeproducten een plaats zal krijgen. "Je kan er wat drinken, een pannenkoek eten, een zoet of zout hapje smaken, faire voedingsmiddelen aanschaffen of wijn (met korting) kopen. Extra attractie is elke dag een prijsvraag voor een grote verrassingsmand, om je kennis te toetsen en je geluk te beproeven terwijl de kleintjes in de kinderhoek spelen.", laat Hans Smulders weten. 

Alleen voor de bijzondere Oxfamcadeautjes, afkomstig uit de derde wereld, zal er naast de tent nog een dubbel chalet zijn. Daar krijgen onder andere kaartjes, beeldjes, lederwaren, kerstgerief, sjaaltjes en sieraden een plaats. 

Wie nog meer kerstinspiratie wil opdoen, kan ook terecht in de wereldwinkels aan de Heistraat en de Koutermolenstraat. Beide winkels zullen de laatste weken van het jaar ook wat langer open zijn. (mb)