BEVEREN. De gemeente Beveren gaat in de wedstrijd ‘Win je winkel 2.0’ opnieuw op zoek naar een winkelconcept. In tegenstelling tot vorig jaar beperkt de zoektocht zich dit jaar tot een horeca-concept. De winnaar van de wedstrijd kan zijn of haar horecaconcept uitwerken in een pand in de Warande dat voor 1 jaar huurvrij ter beschikking wordt gesteld. Naast het pand kan de eindwinnaar ook gebruik maken van begeleiding door de UNIZO-startersdienst, wordt een promopakket aangeboden en voorzien alle partners  in een extra financiële ondersteuning van maximaal 13 500 euro voor de inrichting van het pand. Met deze wedstrijd wil de gemeente samen met Warande Beveren, UNIZO,  vzw Aangenaam Winkelen Beveren en Horeca Waasland enerzijds de leegstand aanpakken en anderzijds de horeca in Beveren ondersteunen.

wedstrijdverloop

De jury zal in de eerste plaats letten op de haalbaarheid en bedrijfsvoering. Daarnaast bekijkt de jury hoe het concept een meerwaarde vormt voor de handelskern in Beveren. Tot slot beoordeelt de jury ook de originaliteit en authenticiteit, die steeds vaker een belangrijke rol spelen in het huidige retaillandschap. 

Geïnteresseerden kunnen zich tot aanmelden tot 1 juni.  Daarna buigt een jury zich over de ingediende plannen om er maximum 5 te weerhouden. Deze vijf mogen hun concept gedetailleerd voorstellen aan de jury, waarna er nog drie kandidaten zullen overblijven. Deze drie finalisten stellen hun concept aan hun publiek voor op 22 juni tijdens de Tropische Start in Winkeldorp Beveren. Op 29 juni zal de eindwinnaar bekend worden gemaakt.  (mb)