TEMSE. Door de coronaciris werd in juli het feest van de Vlaamse Gemeenschap in Temse vervangen door een bevlaggingsactie. Wie op de Vlaamse feestdag een Vlaamse vlag aan de gevel van z’n woning hing en zich aanmeldde bij het Overlegcomité Vlaamse Verenigingen (OVV), maakte kans op een prijs. Die prijzen zijn afgelopen week uitgedeeld. 

Het organiserende comite was blij om heel wat Vlaamse Leeuwen in het straatbeeld te zien op de Vlaamse feestdag. Een 50-tal mensen hadden zich ook aangemeld. Uit alle inzendingen werd uit alle deelgemeenten van Temse 1 winnaar getrokken. De winnaars zijn Ferdinand Ruys uit Tielrode, Bert Peeters uit Temse, Tom Amant uit Steendorp, Dirk en Mireille De Baere uit Elversele en Koenraad De Rudder uit Velle. Zij hebben intussen hun prijs ontvangen. Die prijs bestaat uit een fles witte wijn, een geel bloempje en een voor de gelegenheid gemaakte gele koffietas met Vlaamse Leeuw op. 

"Vooreerst bedankt en ook proficiat aan al diegene die spontaan of dank zij onze oproep hun leeuwenvlag uitgehangen hebben", zegt coördinator Tony Peirsman, " We zijn ervan overtuigd dat op deze manier het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Temse niet onopgemerkt voorbijgegaan is. We hopen dat volgend jaar alle perikelen rond corona opgelost zullen zijn, of in elk geval zodanig geminimaliseerd, dat het Feest van de Vlaamse Gemeenschap als van oudsher kan georganiseerd en aangeboden worden aan de bevolking van Temse." (mb)