REGIO.  Zorgpunt Waasland heeft nieuwe website. Tot nu toe was zorgpuntwaasland.be beperkt tot een portaalpagina die doorlinkte naar de gemeenten die deel uitmaken van Zorgpunt Waasland. Nu is er een volwaardige website die antwoorden biedt op vragen over thuiszorg en woonzorg, dagopvang voor senioren of personen met een beperking, serviceflat of opname in een woonzorgcentrum. 

De website telt een aantal in het oog springende rubrieken als ‘Hulp aan huis’, ‘Dienstencentra’, ‘Woonzorgencentra’ en ‘Vind een verblijf of zorg in je buurt’. Verder heeft een website een rubriek met vacatures voor de twaalf woonzorgcentra, nieuws over de activiteiten in de woonzorgcentra en een handige zoekmachine. 

Ook de beslissingen van Woonzorg Waasland krijgen er een plaats. "Sommige mensen denken dat Zorgpunt Waasland een privé-speler is. We zijn én blijven een openbare organisatie met een nauwe band met de partnergemeenten Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht die Zorgpunt Waasland hebben opgericht. De OCMW- en gemeentebesturen hebben Zorgpunt Waasland juist opgericht om ook in de toekomst aan alle Sint-Niklazenaars een goede, betaalbare en kwalitatieve zorg op maat te kunnen aanbieden. Je kan er dus ook raadplegen wie in ons bestuur zit en welke beslissingen er op de agenda staan of genomen zijn.", klinkt het. (mb)

info: zorgpuntwaasland.be